Jeroen de Rond (1956) verhuisde op zijn zevende jaar van Amsterdamse binnenstad naar de rand van het dorp Bussum. Daar kreeg de gevarieerde Gooise natuur hem stevig in zijn greep, en zou hem nooit meer loslaten.

Hoewel zijn omgeving voornamelijk oog had voor zijn tekentalent ontwikkelde Jeroen zich tegen de verdrukking in als natuuronderzoeker. ALs typische visuele denker had hij een matige aanleg voor wiskunde en bleef een studie biologie buiten bereik.

In 1981 behaalde Jeroen de bevoegdheid van eerstegraads docent Kunstonderwijs aan de voormalige Rietveld Academie in Amsterdam. Na tien jaar te hebben gewerkt als parttime docent aan het Centrum voor Kunstzinnige Vorming te Lelystad kreeg het freelance illustratiewerk geleidelijk de overhand. Halverwege de jaren 90 verschoof zijn werkveld geleidelijk van de buisness-to-business reclamebranche naar natuur en milieu. Anderzijds kreeg de computer een toenemend aandeel in zijn manier van werken.

Jeroen's expressieve, realistische tekenstijl komt beter tot uiting in schilderen en schetsen dan in lijntekenen. Programma's als Painter zijn in staat om traditionele teken- en schildermaterialen zoals potlood, aquarel en olieverf op verbluffend realistische wijze na te bootsen, en zijn in veel van de werken op deze site toegepast. Bekijk de voorbeelden uit het overzicht aan de linkerzijde.